Словения включи руската ваксина Спутник V в списъка си с кандидати

...
Словения включи руската ваксина Спутник V в списъка си с кандидати
Коментари Харесай

Словения иска да използва Спутник V, чака одобрение от EMA

Словения включи съветската ваксина " Спутник V "  в листата си с претенденти за имунизационната акция против COVID-19 и чака утвърждение от Европейската организация по медикаментите (EMA) за този препарат, оповестяват медиите в Любляна.
" Консултативната група за имунизации неотдавна предложи да бъдат закупени всички ваксини, обсъждани от EMA. Направихме го по този начин, че откакто бъде утвърдена, незабавно да стартираме да използваме имунизацията, с цел да не губим време ", сподели ръководителят на Националната консултативна група по имунизацията Божана Беович.
 Словения позволява имунизирани със Спутник V и Янсен да не стоят под карантина при влизане в страната Словения позволява имунизирани със " Спутник V " и " Янсен " да не стоят под карантина при влизане в страната
Словенските управляващи взеха решение да разширят листата с ваксини против ковид, имунизираните с които са освободени от нуждата да спа...
Руските медии оповестиха на 12 април, че специалисти от Европейската организация по медикаментите са в Москва, с цел да създадат оценка на имунизацията " Спутник V ", добавяйки, че чиновниците на EMA също ще посетят индустриалните мощности.
До момента Словения е ваксинирала общо 360 450 души против ковид, което е 17,2 % от популацията, а 136 582 са получили две дози от имунизацията, най-много Astra Zeneca и Pfizer/BioNTech. Словения е закупила ваксини i от JohnsonJohnson, само че не ги употребява, до момента в който се чака ново решение от европейския регулатор, откакто Съединени американски щати краткотрайно стопираха имунизацията с имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР